Η «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (Olympia Summer Academy) αποτελεί έναν καταξιωμένο εκπαιδευτικό θεσμό στα πεδία της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων, με διεθνώς αναγνωρισμένη επιτυχία. Κάθε Ιούλιο, από το 2002 και μετά, η Ακαδημία φιλοξενεί μια σειρά από εντατικούς σεμιναριακούς κύκλους, στους οποίους διδάσκουν μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και τους οποίους παρακολουθούν άνω των 100 μεταπτυχιακών φοιτητών από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Χαρακτηριστικός δείκτης διεθνούς καταξίωσης της Ακαδημίας είναι το γεγονός ότι αποτελεί το μοναδικό θερινό πρόγραμμα στην Ευρώπη που τελεί υπό την αιγίδα της European International Studies Association.

Θεματολογική Εξειδίκευση

Η Ακαδημία έχει αποκτήσει διακριτή και αναγνωρίσιμη εξειδίκευση σε θέματα πολιτικής βίας, με την ευρεία έννοια του όρου. Αυτό περιλαμβάνει σεμιναριακούς κύκλους με έμφαση στις «Συγκρούσεις και την Πολιτική Βία» και έναν άλλο με έμφαση στην «Τρομοκρατία και Ευρωπαϊκή Ασφάλεια», αλλά και άλλους τέσσερις σε θέματα γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής αιχμής. Περισσότερες πληροφορίες για το προσφερόμενα προγράμματα ΕΔΩ.

Στόχευση

Η ευρύτερη στόχευση είναι ακαδημαϊκή αλλά εκφράζεται και σε όρους πολιτισμικής διπλωματίας. Πέρα, δηλαδή, από την παρουσίαση και συζήτηση των πιο πρόσφατων πορισμάτων της επιστημονικής έρευνας διεθνώς, η Ακαδημία στοχεύει επίσης στην οικοδόμηση διεθνών δικτύων συνεργασίας, αλλά και την προβολή της Ελλάδας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς στο εξωτερικό.

Με διαφορετικά λόγια, οι ξένοι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια «άλλη Ελλάδα» από από αυτήν που διαβάζουν τα τελευταία χρόνια στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης και της απαξίωσης –φαινόμενα από τα οποία υποφέρει ιδιαίτερα ο χώρος της ανώτατης παιδείας- πρωτοβουλίες όπως η «Θερινή Ακαδημία Ολυμπίας» σηματοδοτούν έναν άλλο δρόμο –αυτόν της ποιότητας, της ερευνητικής αριστείας και της εξωστρέφειας.

Ενδεικτικά Δημοσιεύματα για την «Θερινή Ακαδημία Ολυμπίας»
Δελτίο Τύπου της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας
Βίντεο Teaser
Αναπαραγωγή Βίντεο
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • Χίλλ 3-5, 105 58
  • Αθήνα

ΙΔΙΣ © 2024. All Rights Reserved.

to top