Το ΙΔΙΣ με χαρά παρουσιάζει την ελληνική έκδοση του βιβλίου του Christian Reus-Smit, «Διεθνείς Σχέσεις: Μια πολύ σύντομη εισαγωγή», από τις εκδόσεις Πεδίο.
Όπως αναφέρουν στον προλογικό τους σημείωμα οι Ανδρέας Γκόφας και Γιώργος Ευαγγελόπουλος, επιμελητές της ελληνικής έκδοσης:
«Θα ήταν λίγο να πούμε ότι το ανά χείρας έργο αποτελεί μια ευσύνοπτη εισαγωγή στο συναρπαστικό πεδίο των Διεθνών Σχέσεων. Πράγματι, σε αυτό το μικρό βιβλίο, ο Christian Reus-Smit, ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους μελετητές των διεθνών σχέσεων παγκοσμίως, διατυπώνει, με σαφήνεια και μαεστρία, έναν μείζονα ισχυρισμό, με σημαντικές συνέπειες για τον προσανατολισμό και τα γνωσιολογικά όρια των Διεθνών Σχέσεων.
Επαναπροσδιορίζοντας τις Διεθνείς Σχέσεις ως τη μελέτη της παγκόσμιας οργάνωσης της πολιτικής εξουσίας, απεγκλωβίζει τον κλάδο από το στενό οπτικό πεδίο της παραδοσιακής πρόσληψης του διεθνούς, που αφορά αποκλειστικά τις εξωτερικές σχέσεις ανάμεσα στα κυρίαρχα κράτη. Με αυτό τον τρόπο, ο Reus-Smit προσφέρει μια επιδέξια απάντηση στο ταυτοτικό ερώτημα του κλάδου. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τις Διεθνείς Σχέσεις ως μια -αν όχι την πλέον- κομβική πολιτική επιστήμη, με τον ειδικό -ακόμη και επιτακτικό- ρόλο της μελέτης του συνόλου των μακρο-συνθηκών που καθορίζουν την παγκόσμια οργάνωση της πολιτικής εξουσίας.»
Είπαν για το βιβλίο:
«Με εµβρίθεια, σαφήνεια, πρωτοτυπία και επιδεξιότητα, ο Reus-Smit πετυχαίνει να καταδείξει πόσο σηµαντική είναι η επικέντρωση στην παγκόσµια οργάνωση της πολιτικής εξουσίας, αλλά και στην προέλευση, στη δυναµική και στις βαθύτατες συνέπειές της για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Αυτό το µικρό εγχειρίδιο αποτελεί τεράστια συµβολή στην κατανόηση των διεθνών σχέσεων».
Toni Erskine, καθηγήτρια Εθνικού Πανεπιστηµίου Αυστραλίας
«Ο Reus-Smit κατόρθωσε το σχεδόν ακατόρθωτο. Συνέθεσε µε θαυµαστό τρόπο µια σύντοµη, κατατοπιστική και ευχάριστη εισαγωγή στη µελέτη των Διεθνών Σχέσεων, η οποία παρέχει µια αίσθηση του απέραντου κοσµοϊστορικού τοπίου του πεδίου, ενώ παράλληλα ορίζει τις βασικές του έννοιες και σκιαγραφεί τις θεωρητικές του αντιπαραθέσεις».
John Ikenberry, καθηγητής Πανεπιστηµίου Princeton