Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου (Ι.ΔΙ.Σ.), σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ευρασία, εγκαινιάζει το 2022 την έκδοση μιας σειράς μελετών για τις διεθνείς σχέσεις, η έκταση των οποίων θα κυμαίνεται μεταξύ 20.000 και 50.000 λέξεων.

Τα βιβλία αυτής της σειράς θα είναι είτε θεωρητικές μελέτες είτε κείμενα εφαρμοσμένης πολιτικής και θα αποβλέπουν σε δύο επιμέρους σκοπούς: πρώτον, να εμπλουτίσουν τον σχετικό επιστημονικό διάλογο και, δεύτερον, χάρη στη μικρή τους έκταση και την πλούσια θεματογραφία τους, να είναι «ελκυστικά» και για ένα ευρύτερο κοινό με ανάλογες ανησυχίες και ενδιαφέροντα. Με άλλα λόγια, να αποτελέσουν ένα εργαστήριο ιδεών και μια πλατφόρμα προβληματισμού.

Οι μελέτες της σειράς δεν θα εκπροσωπούν μονομερώς κάποια συγκεκριμένη θεωρητική σχολή σκέψης ούτε θα εκφράζουν έναν και μοναδικό μεθοδολογικό προσανατολισμό. Η θεωρητική επάρκεια, η μεθοδολογική συνέπεια, η επαρκής εμπειρική θεμελίωση και η ποιότητα των αναλύσεων, αποτελούν τα κυριότερα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγονται τα κείμενα της «Βιβλιοθήκης Ι.ΔΙ.Σ».

Ελπίζουμε έτσι να συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση των γνωστικών προϋποθέσεων διεξαγωγής σοβαρού δημόσιου διαλόγου για την ευρωπαϊκή και τη διεθνή πολιτική στη χώρα μας, διευρύνοντας σημαντικά και τη θεματολογία του.

Σε κάθε περίπτωση, ο τελικός κριτής θα είναι ο αναγνώστης-πολίτης μιας ευρωπαϊκής χώρας, όπως η Ελλάδα, που, μέρα με τη μέρα, διαπιστώνει ότι ζει σε έναν όλο και πιο πολύπλοκο κόσμο, για την ουσιαστική και εις βάθος κατανόηση του οποίου απαιτούνται στέρεες γνώσεις, όπως και μελετημένες εκτιμήσεις και νηφάλιες προσεγγίσεις.

Οι διευθυντές της σειράς:
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Ανδρέας Γκόφας
Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος
What's your reaction?
8Cool0Upset0Love0Lol

Add Comment

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • Χίλλ 3-5, 105 58
  • Αθήνα

ΙΔΙΣ © 2024. All Rights Reserved.

to top