Ο Αφεντούλης Λαγγίδης, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι διαλέκτης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, και υπήρξε διαλέκτης του Τμήματος Τουρκικών και σύγχρονων Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Aπό το 1998 ως το 2001 υπήρξε  επιστημονικός συνεργάτης της  Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Επιτελείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ενώ, από τον Οκτώβριο του  2000 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2003, διατέλεσε  ειδικός επιστημονικός συνεργάτης της Ναυτικής Σχολής Πολέμου.

Είναι συ-συγγραφέας του Βιβλίου «Η Τουρκία στον 21ο αιώνα» από τις εκδόσεις Ι.Α. Σιδέρη, Αθήνα, 2012 ενώ έχει κάνει την επιμέλεια στα βιβλία : «Η Τουρκία σε μετάβαση», «Η Τουρκία στον 21ο αιώνα», «Η Ελληνοτουρκική Σύγκρουση 1955-1996» , «Η Ελλάδα και η Τουρκία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο», «Κόσοβο, η εικόνα του Πολέμου- όψεις Σύγχρονου μιλιταριστικού ανθρωπισμού»,  και «Ο ρόλος του Ο.Η.Ε. στον 21ο αιώνα : από τη Αμφικτιονία ως σήμερα» του Ε.Π.Κε.Δ.

 Διατέλεσε επίσης, επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών, καθώς και του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων.

Ομιλεί  την Αγγλική, την Γερμανική καθώς και την Τουρκική.

What's your reaction?
1Cool1Upset0Love0Lol

Add Comment

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • Χίλλ 3-5, 105 58
  • Αθήνα

ΙΔΙΣ © 2024. All Rights Reserved.

to top