Η Δρ Δέσποινα Αφεντούλη είναι δημοσιογράφος, κοινωνιολόγος και ερευνήτρια, με επαγγελματική προϋπηρεσία σε Μέσα Ενημέρωσης (όπως BBC, CNN, Cosmos FM, LGR, BronxNet, Εθνικός Κήρυξ), ακαδημαϊκά ιδρύματα (ΑΠΚΥ, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Wolverhampton University/CPJ, Queens College/CUNY κ.α.). και στο δημόσιο τομέα (Υπουργείο Παιδείας Ελλάδας, Περιφέρεια Αττικής).
Εκπόνησε διδακτορικό στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών («Η θέση του βρετανικού Τύπου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, 1955-1965»-διδακτορική έρευνα αρχείων στο Λονδίνο, κυκλοφόρησε και ως βιβλίο). Έκανε μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημοσιογραφία στο City Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, με εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης (το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο). Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές και Μετάφραση – Διερμηνεία (γερμανικά – αγγλικά) στο Salford University του Μάντσεστερ του Η.Β. και στο Johannes Gutenberg-Universität στο Mainz στη Γερμανία (Η Μάχη της Κρήτης, 1941).
Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια, συντονίστρια και διοργανώτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Σήμερα εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα με αντικείμενο την οπτική του αμερικανικού τύπου στην πρόσφατη προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα.

What's your reaction?
0Cool0Upset3Love0Lol

Add Comment

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
  • Χίλλ 3-5, 105 58
  • Αθήνα

ΙΔΙΣ © 2024. All Rights Reserved.

to top